Energiebesparing

Van alle vaste maandelijkse lasten die je hebt zijn de energiekosten beïnvloedbaar door jouw gedrag en dat van je mede huisbewoners. Door kleine aanpassingen te doen kan je energiezuiniger zijn en daardoor geld besparen op je energierekening. Grotere maatregelen kosten vaak geld, denk hierbij aan het vervangen van ramen van enkel naar dubbelglas, het spouwen van muren, vloerisolatie of dakisolatie aanbrengen etc.  De grootste besparing die je kan behalen is door elk jaar de energievergelijker te gebruiken. Ben je al overgestapt? Lees dan al onze tips door over hoe je je verbruik zou kunnen besparen op je elektriciteit of gasverbruik.

Besparen op je elektriciteit gebruik

Je gebruikt vaak meer stroom dan je denkt. Ga bij jezelf na waar je eventueel stroom kan besparen. Laat je wel eens de tv, lamp of computer onnodig aanstaan? Het aanpassen van dit gebruik lijken misschien kleine veranderingen maar te samen kan dit toch tientallen euro’s per jaar schelen.

Geld besparen met wassen en drogen

Gebruik de eco stand van je wasmachine
Veel wasmachines hebben een ECO stand. Wat je misschien is opgevallen is dat deze eco programma’s langer duren dan de overige programma’s. Het is namelijk zo dat het wassen op lagere temperatuur energiezuiniger is dan korter wassen op hogere temperatuur. Hierdoor kan je het beste wassen op 30 of 40 °C.
Het is misschien aanlokkelijk om de drogerfunctie van je wasmachine te gebruiken, maar deze functie kost veel stroom en daardoor geld. Een

  • Wacht tot je een volle machine hebt hierdoor hoef je minder vaak te wassen
  • Gebruik het eco-progamma
  • Wassen op 30 of 40 graden
  • Geen gebruik maken van de wasdroger functie.

Besparen door je gasverbruik te verminderen

  • tochtstrips, of tochtslang