Mobiele providers vergelijken

Een goede mogelijkheid om geld te besparen is om kritisch te kijken naar je vaste lasten. Een vaste last die bijna iedereen heeft is het betalen van je mobiele abonnement. Veelal heb je een 1-jarig of 2-jarig mobiel abonnement afgesloten bij je provider. Met de tool op deze pagina kan je mobiele providers vergelijken. Deze geeft inzicht in de kosten die je kan hebben als je overstapt naar een andere provider. Niet altijd is overstappen naar een nieuwe provider voordeliger. Wij raden dan ook aan om altijd je huidige aantal minuten en mb’s met de bijbehorende maandelijkse kosten in ogenschouw te nemen bij de keuze. Veel providers hebben ook verlengaanbiedingen deze kunnen aanlokkelijk zijn.

Bespaar geld op je mobiele telefoon abonnement

Eventueel heb je de keuze voor je huidige abonnement afgewogen genomen. De prijsopbouw van een mobiel abonnement wordt door de providers dusdanig opgezet dat het aanlokkelijker wordt gemaakt om toch een hoger abonnement af te sluiten. Hoe weet je nou hoeveel belminuten of het aantal mb’s je moet nemen. Een goede maatstaf is om je verbruiksgeschiedenis te bekijken bij je huidige provider. Het verbruikte aantal minuten en/of mb’s die je maximaal in een maand hebt verbruikt een goede richtlijn zijn bij de keuze van je bel- en mb- bundel.  Deze informatie kan je gebruiken om een keuze te maken van je nieuwe abonnement. Wel geldt de regel om liever een iets te grote bundel te nemen dan te klein, aangezien kosten buiten je abonnement hoog zijn.Bij sommige providers kun je niet verbruikte belminuten en of data meenemen naar de volgende maand.

Wanneer kan je overstappen?

Het is mogelijk om je overstap al vanaf 120 dagen voor het aflopen van je contract rond te hebben. Dit geld ook voor het verlengen van je huidige abonnement.

 

Huidige deals: vergelijk de mobiele providers