Goedkoopste energieleverancier

Goedkoopste energiemaatschappij

Wist je dat jaarlijks wisselen van energiemaatschappij je veel geld kan besparen? Via ons kun je gemakkelijk uitzoeken wat op dit moment de goedkoopste energielevernacier is voor jou. In het prijsoverzicht van de energie leveranciers zijn de hoogste cashback acties meegenomen. Deze cashback aanbiedingen worden vaak geupdate en zijn zeer de moeite waard om gebruik van te maken. Begin direct met besparen!

Kies nu de voor jou goedkoopste energie leverancier

 

Wissel jaarlijks van energieleverancier!

Door jaarlijks te wisselen van energie leverancier maak je optimaal gebruik van de “nieuwe klanten aanbiedingen”. Deze aanbiedingen variëren sterk maar dit kan je bijvoorbeeld al €250,- opleveren. Niet alleen dit aspect wordt in de prijsvergelijk meegenomen maar uiteraard ook de energie kosten per kw/h en m3 voor gas. Vul je energie verbruik van een voorgaande jaarnota in en je ziet direct wat je goedkoopste energiemaatschappij is. Zo kan je dus jaarlijks geld besparen met het wisselen van energiemaatschappij.

Houd goed in de gaten wanneer je huidige energie contract afloopt. Je kan bijvoorbeeld in je agenda zetten om je 1 maand van te voren een seintje te laten geven. Zorg altijd dat u contract een jaar heeft gelopen bij de ingangsdatum van de nieuwe energieleverancier anders hoeft de oude energiemaatschappij de welkomstbonus niet uit te betalen.

Tip: bekijk altijd de jaarrekening. Heeft u bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een cashback actie van 250 euro? Controleer dan of u die daadwerkelijk heeft ontvangen? Zo niet, neem dan zeker contact op met je energie leverancier!

Wat is de goedkoopste energieleverancier?

Er is niet sprake van één goedkopere energiemaatschappij. Wat de goedkoopste energiemaatschappij is hangt sterk af van het moment van vergelijken en de actie van de energie leveranciers. Zowel Essent, Nuon, de Nederlandse Energie Maatschappij etc. kan voor jou de goedkoopste zijn. Er zijn wel energie maatschappijen die duurder zijn, veel al omdat zij alleen groene energie leveren. Groene energie is duurder dan de zogenoemde grijze energie.

Is het goedkoper om een kort (1 jarig) of een langdurig (3 of 5 jaar) energiecontract af te sluiten?

Over het algemeen is jaarlijks wisselen van energieleverancier goedkoper dan een langdurig contract afsluiten bij een energieleverancier. Dit komt omdat energieprijzen wel fluctueren maar niet op een dusdanige manier veranderen dat het loont om te blijven i.p.v. het pakken van een welkomstbonus. De welkomstpremie van vaak €100,- t/m €250,- euro loont meer dan de eventuele 10% korting om het energie kosten.

Contract afgesloten maar heb nu net een voordeligere energie leverancier gevonden?

Als je een energiecontract hebt afgesloten kan je deze binnen 14 dagen nog annuleren. Als je bijvoorbeeld geen gebruik hebt gemaakt van onze energieleverancier prijsvergelijking maar je komt er nu achter dat dit toch voordeliger is. Neem dan contact op met u nieuwe energiemaatschappij. Zij zijn wettelijk verplicht het mogelijk te maken, als u 14 dagen of minder het contract heeft afgesloten, dit voor u te beëindigen.

Hoe kan ik het beste energie besparen?

Wil je naast de goedkoopste energie ook geld besparen op je energie? Wij hebben enkele tips voor jou op een rij gezet. Lees alles op onze energie besparing pagina.