Besparen op pretparken

mrt 16, 2022 | 1 reactie

Bijna niets is zo leuk als een dagje naar een pretpark. Nederland kent een aantal leuke pretparken. De bekendste zijn: 

 • De Efteling
 • Walibi 
 • Duinrell
 • Slagharen
 • De Julianatoren

Helaas is naar een pretpark gaan vaak niet goedkoop. Denk maar aan de entreeprijs, het eten en drinken, de souvenirs en het vervoer. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om goedkoop naar een pretpark te gaan. De tips lees je in dit blogbericht.  

geld besparen op boodschappen

Goedkope tickets voor pretparken

De grootste kostenpost waar je op kunt besparen zijn de entreetickets. Het is niet handig om een ticket aan de deur te kopen, dit is vaak duur. In plaats daarvan kun je je beter thuis alvast verdiepen in de verschillende opties. Als je een bepaald pretpark op het oog hebt, kun je je via de website van het pretpark inschrijven voor de nieuwsbrief. Soms hebben pretparken kortingsacties, zoals op je verjaardag of als nieuwe lezer van de nieuwsbrief.

Daarnaast kun je sparen voor korting op een pretpark. Zo heeft de Albert Heijn regelmatig een actie om te sparen voor goedkope tickets voor de Efteling. Ook bij de Jumbo kun je sparen voor goedkope uitjes. Je kunt er daarnaast voor kiezen om Airmiles te sparen bij je dagelijkse boodschappen en deze in te zetten voor korting op je Efteling kaartjes. Als je lid bent van de ANWB, kun je goedkoop naar de Efteling op één van de speciale ledendagen.

Verder is er een aantal handige websites waarop goedkope pretpark kaartjes worden aangeboden, denk hierbij aan Vakantieveilingen en Groupon. Het aanbod op dit soort veilingsites verschilt per dag. Als je naar een specifiek pretpark wilt, zal je waarschijnlijk wat vaker op de websites moeten kijken voordat je er goedkope tickets kunt scoren. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten verrassen en goedkope kaartjes te kopen voor het pretpark dat op dat moment wordt aangeboden. Een ander trucje is om gebruik te maken van de Duitse website van Groupon. Omdat men graag buitenlandse toeristen naar Nederland wil krijgen, zullen daar soms zeer goedkope kaartjes voor pretparken worden aangeboden. 

Eten en drinken

Van al dat plezier in een pretpark krijg je trek! Even een patatje of een ijsje halen is vaak erg duur in een pretpark. Er zijn handige manieren om geld te besparen om je dag in een pretpark goedkoper te maken. Neem altijd je eigen eten en drinken mee. Een flesje water en wat krentenbollen doen het altijd goed, maar ook een zak snoep of wat kleine snacks zijn handig om mee te nemen. Door een herbruikbaar flesje mee te nemen, kun je deze steeds bijvullen met water. Hierdoor heb je gratis drinken. Voor kinderen is het lekker om een klein flesje limonadesiroop mee te nemen. Door een klein scheutje siroop toe te voegen aan het gratis getapte water, heb je voor een heel klein prijsje wat lekkers te drinken. Hierdoor wordt je dag in een pretpark een stuk goedkoper. Wil je toch een versnapering kopen in een pretpark? Kies er dan voor om een snack te kopen in plaats van een hele maaltijd, dat scheelt een hoop geld. 

Vervoer

De meeste mensen wonen niet op loop- of fietsafstand van een pretpark. Het vervoer naar een pretpark toe kan een grote kostenpost zijn. Als je met een groot gezin gaat, is een auto vaak het goedkoopste, maar houd dan wel rekening met de parkeerkosten bij het pretpark. Als je met minder mensen gaat, loont het om te carpoolen, waardoor je de benzine- en parkeerkosten kunt delen. Dit zorgt ervoor dat je dagje naar een pretpark goedkoper is. Denk naast de auto ook eens aan het openbaar vervoer. De Spoordeelwinkel van de NS heeft bijvoorbeeld soms combinatietickets. Hiermee kun je goedkoop naar een pretpark en is het openbaar vervoer inbegrepen. Met daluren en weekend kortingskaarten reis je op bepaalde tijdstippen goedkoper met de trein. Vanaf het station kun je met de bus verder reizen of op een (OV-)fiets stappen. 

Souvenirs

Vooral kinderen zullen onder de indruk zijn van de mooie winkels met souvenirs in pretparken. Helaas zijn de souvenirs in pretparken vaak erg duur. Het is natuurlijk het goedkoopst om simpelweg geen souvenirs te kopen tijdens een dagje in een pretpark. Als je wel iets wilt kopen, kun je ervoor kiezen om één souvenir voor het hele gezin te kopen. Een foto van het hele gezin in een achtbaan is bijvoorbeeld een leuk en relatief goedkoop aandenken aan jullie bezoek aan een pretpark. Als je kinderen hebt, kun je ook afspreken dat ze voor een paar euro iets uit mogen zoeken. Zorg in elk geval dat je voldoende snoep en hun lievelingsknuffel mee hebt zodat de kinderen de verleidingen wat gemakkelijker kunnen weerstaan. 

Tips

 • Als je er een geheel weekendje weg van wilt maken, is het voordeliger om een combinatieticket te kopen voor zowel het hotel of de bungalow en de entreeprijs van het pretpark. Als bijkomend voordeel kun je dan soms gratis parkeren.
 • Soms verkopen mensen hun pretparktickets goedkoop via Marktplaats, het is de moeite waard om hier te kijken voor goedkopere kaartjes. 
 • Volg de pretparken op social media. Soms zijn er winacties waardoor je gratis kaartjes of extra’s kunt winnen. De kans dat je wint is natuurlijk klein, maar als je wint, is het mooi meegenomen. Verder blijf je op de hoogte van de laatste acties en kortingen van de pretparken. 
 • Tijdens weekenden, feestdagen en schoolvakanties kunnen de entreeprijzen van pretparken hoger liggen. Als het even kan, plan je bezoek aan een attractiepark buiten deze piekdagen, waardoor je een goedkoper kaartje kunt kopen. 
 • Als je vaak naar hetzelfde pretpark gaat, kan een abonnement voor jou voordeliger zijn dan losse kaartjes. Oriënteer je hierop voordat je losse kaartjes koopt.
 • Doe alsof je een tiener bent en laat je brengen en halen naar het pretpark. Hierdoor ontwijk je de parkeerkosten. Je moet dan alleen wel iemand vinden die bereid is je te brengen en te halen zonder zelf mee te willen gaan naar het pretpark. 
 • Bij sommige loterijen krijg je gratis tickets voor een pretpark als je lid wordt. Als je geen fortuin aan de loterij wilt betalen, zeg je je lidmaatschap gewoon na een maand of enkele maanden weer op. 

 

About Geldbesparen

0 reacties

Een reactie versturen