geld besparen op boodschappen

Besparen op boodschappen met “Too good to go”

apr 22, 2021 | 1 reactie

Geld besparen op boodschappen met Too Good to goMet de app van Too good to go kun je veel, lekker en goed eten kopen voor weinig geld. Ken je deze app nog niet? Dit is hoe het werkt: via de Too good to go app kun je goedkoop eten kopen, omdat je een box koopt met producten die anders weggegooid zouden worden. Je draagt dus bij aan het verminderen van voedselverspilling, maar het grote voordeel is natuurlijk dat je voor een klein bedrag al dat lekkers krijgt. Vaak is de magic box maar liefst drie keer zo goedkoop. Je koopt bijvoorbeeld een Too good to go box met eten ter waarde van €8,99, maar je betaalt maar €2,99. Zo kun je gemakkelijk besparen op je boodschappen.

Soorten pakketten

Klinkt goed, toch? Je vraagt je vast af wat voor soorten pakketten je kunt kopen. Afhankelijk van de stad waar je woont, zijn er diverse winkels die verschillende soorten pakketten aanbieden. Zo kun je denken aan broodpakketten van de bakker, een groentepakket van de supermarkt of delicatessen van een kaaswinkel. Maar soms doen er ook restaurants mee, waar je een magic box kunt halen voor je warme maaltijd.

Hoe het werkt

Om al dit lekkers via de Too good to go app voor weinig geld te kunnen bemachtigen, moet je de app eerst downloaden op je mobiele telefoon. Stel je locatie in op je app, zodat je kunt zien welke winkels en restaurants bij jou in de buurt meedoen. Houd daarna de app goed in de gaten. Als je een magic box tegenkomt die je bevalt, dan kun je hem via de app reserveren. Je betaalt meteen online. Daarna staat er een tijdvak in de app aangegeven waarop je je magic box in de winkel kunt ophalen. Als het zo ver is, ga je met je telefoon naar de winkel. Als je daar aangeeft dat je voor Too good to go komt, weet het winkelpersoneel vaak al genoeg. Ze zullen je vragen de bestelling in de app op te halen. Door de bestelling in het zicht van het personeel te swipen, weet de app dat het is opgehaald en krijgt de winkel het geld. En jij kunt dan al dat lekkers mee naar huis nemen. Dat is nog eens een fijne manier om op je boodschappen te besparen.

Wat kun je verwachten?

Bij Too good to go krijg je het overgebleven eten dat anders weggegooid zou worden. Je weet dus nooit precies wat je kunt verwachten. Toch geven sommige soorten boxen je wat meer zekerheid. Bij de Lidl verkopen ze bijvoorbeeld een groente en fruit box. Hier zitten echt alleen groentes, fruit en kruiden in. Deze box is bijvoorbeeld geschikt voor vegetariërs.

Een aantal supermarkten verkoopt broodboxen. In deze boxen zitten brood en andere producten die op de broodafdeling verkocht worden, zoals krentenbollen. Als je een box bij een bakker besteld, krijg je ook nog vaak andere bakkersproducten erbij, zoals cake, taart en croissants.

Onze favoriete winkels

Natuurlijk blijft het altijd een verrassing wat je krijgt, maar bij een aantal winkels kun je wel rekenen op echt waar voor je geld. Lees ze hier en doe er je voordeel mee:

  • Lidl groente en fruit box
  • Coop broodbox
  • De meeste bakkers

Tips

  • Sommige pakketten komen altijd op een vast tijdstip online en zijn zo populair dat ze binnen een paar minuten zijn uitverkocht. Achterhaal hoe laat het pakket online komt, zet een wekker en zorg dat je hem bemachtigd.
  • In de app kunnen andere gebruikers aangeven wat ze van de magic box vonden. Dit wordt aangegeven op een schaal van 1 tot 5. Als een hoog percentage 4 sterren of hoger geeft, kun je ervan uitgaan dat het een goede magic box is.
  • Wil je een beetje zicht op welke producten je kunt verwachten in je magic box? Volg dan Too good to go op instagram. Zij delen regelmatig in hun stories de vangst van de dag van anderen. Ook zijn er facebookpagina’s waarop mensen delen wat ze hebben gekocht.

De Too Good To Go app kan je hier downloaden: App store | Playstore

 

About Geldbesparen

0 reacties

Een reactie versturen